Bulgur

Orta Pilavlık Bulgur

Orta Pilavlık Bulgur

Orta Pilavlık Bulgur Nedir? Orta pilavlık bulgur, buğdayın kaynatılıp kurutulmasının ardından orta boyutlarda kırılmasıyla elde edilen bir bulgur çeşididir. Ne çok ince ne de çok kalın olan bu tane y...

Aşurelik Bulgur

Aşurelik Bulgur

Aşurelik Bulgur Nedir? Aşurelik bulgur, buğday tanelerinin özel bir işlemle kabuklarından ayrılmadan haşlanıp kurutulması ve daha sonra iri şekilde kırılmasıyla elde edilen bir bulgur çeşididir. Adın...

İri Pilavlık Bulgur

İri Pilavlık Bulgur

İri Pilavlık Bulgur Nedir? İri pilavlık bulgur, buğdayın kaynatılıp kurutulduktan sonra büyük taneler halinde kırılmasıyla elde edilen, en iri taneli pilavlık bulgur türüdür. Sert ve iri yapısıyla pi...

Firik

Firik

Firik Nedir? Firik, henüz tam olgunlaşmadan, yeşilken hasat edilen buğdayın kavrularak elde edilen, isli aromalı ve geleneksel bir tahıldır. Genellikle Güneydoğu Anadolu ve özellikle Gaziantep, Kilis...

Köftelik Bulgur

Köftelik Bulgur

Köftelik Bulgur Nedir? Köftelik bulgur, ince taneli ve kolay yoğrulabilir yapıya sahip özel bir bulgur çeşididir. Adından da anlaşılacağı gibi, özellikle etsiz ve etli köfte tariflerinde, yoğrularak ...

Şişe Bulgur

Şişe Bulgur

Şişe Bulgur Nedir? Şişe bulgur, Anadolu’nun bazı bölgelerinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan, iri taneli ve özellikle tok yapılı bir bulgur türüdür. En dikkat çekici özelliği, buğday tanelerinin y...

Esmer Pilavlık Bulgur

Esmer Pilavlık Bulgur

Esmer Pilavlık Bulgur Nedir? Esmer pilavlık bulgur, kabuğu tam olarak ayrılmamış, kepekli yapısıyla koyu renkli ve besin değeri yüksek bir bulgur çeşididir. Bu bulgur, özellikle tam buğdaydan yapılır...

Sefer Kitel Bulgur

Sefer Kitel Bulgur

Sefer Kitel Nedir? Sefer Kitel, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, başta Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere birçok yerde yapılan, geleneksel bir bulgur yemeğidir. "Sefer" kelimesi “yol...

Esmer Köftelik Bulgur

Esmer Köftelik Bulgur

Esmer Köftelik Bulgur Nedir? Esmer köftelik bulgur, tam buğdayın kabuğu ayrılmadan öğütülmesiyle elde edilen, koyu renkli, ince çekilmiş ve yoğrulmaya uygun bir bulgur çeşididir. Diğer köftelik bulgu...